امروز و ساعت دقیقه می باشد.
طراحی سایت و قالب وردپرسطراحی سایت و قالب وردپرسطراحی سایت و قالب وردپرس
  • تاریخ انتشار خبر : پنج شنبه ۲۸ دی ۱۴۰۲ | کد خبر : 48506 | نویسنده : خبرنگار
  • تعداد نظرات : ۰ نظر
  • حمله به یمن و امکان سنجی جنگ منطقه‌ای

  • دسته بندی مطلب : بین الملل | تعداد بازدیدها : نفر
  • نویسنده :دکتر سید محمد حسینی
    سفیر سابق ایران در عربستان سعودی

    نوید صبح – راس داوسون در تشریح نظریه آشوب می‌‌گوید «در دوران آشوب سعی در پیش‌بینی نداشته باشید و به جای آن به طور نظام‌مند به اکتشاف آینده‌های ممکن بپردازید.» منطقه غرب آسیا پس از عملیات طوفان‌الاقصی درگیر بحران حاد امنیتی شده است که به شدت استعداد گسترش و فراروندگی در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی دارد. در فرایند دیدبانی هر رویداد تازه، ضروری است تا استعداد آن رویداد برای تعمیق و یا گسترش بحران در منطقه سنجیده شود. پس از صدور قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد مبنی بر محکومیت یمن در حمله به کشتی‌های تجاری، ائتلافی از کشورها به رهبری امریکا و انگلیس به مواضع نظامی یمن حمله هوایی کردند. آیا این حمله مقدمه حملاتی دیگر و گسترش جنگ در منطقه خواهد بود؟

    برای پاسخ دو سناریو را می‌توان ترسیم کرد:

    سناریوی اول: یمن وارد چالش بیشتر نخواهد شد. در سطح رتوریک و اعلامی امریکا و اسرائیل را تهدید خواهد کرد اما در عمل دامنه حملات به کشتی‌های تجاری را متوقف خواهد کرد.

    سناریوی دوم: یمن به حملات خود به کشتی‌های تجاری اعم از اسرائیل، امریکا و انگلیس ادامه خواهد داد.

    اگر سناریوی اول محقق شود، این رویداد استعداد گسترش جنگ را نخواهد داشت اما اگر ارتش یمن به حملات خود ادامه دهد و حتی حملات را تشدید نماید آنگاه چه خواهد شد؟

    در صورتی که سناریوی دوم رخ دهد آنگاه باید پیشران‌های حادِ جنگ‌ساز و پیشران‌های مدیریت بحران در منطقه را با یکدیگر مقایسه کنیم سپس به آنها وزن دهیم تا به ببینیم آیا حادتر شدن بحران میان امریکا و یمن منجر به گسترش جنگ در منطقه و پیوستن دیگر بازیگران از قبیل ایران و حزب‌الله خواهد شد یا خیر؟

    الف: پیشران‌های حاد جنگ‌ساز
    ١- تداوم کشتار فلسطینی ها در غزه توسط اسراییل
    ٢- اغاز جنگ ائتلاف با یمن
    ٣- افزایش درگیری های حزب الله با اسرائیل
    ۴- راهبرد اسرائیل مبنی بر گسترش جنگ
    ۵- حملات گروه های مقاومت در عراق علیه نیروهای امریکا

    ب: پیشران‌های مدیریت بحران
    ١- راهبرد امریکا مبنی بر کنترل بحران
    ٢- راهبرد ایران مبنی بر عدم ورود مستقیم به جنگ
    ٣- راهبرد حزب الله مبنی بر جنگ کنترل شده و محدود با اسرائیل
    ۴- دیپلماسی کشورهای عربی برای کنترل بحران
    ۵- ملاحظات شرایط داخلی امریکا، ایران و لبنان

    مقاسیه دو پیشران فوق نشان می‌دهد، پیشران‌های مدیریت بحران در شرایط کنونی بسیار قدرتمندتر از پیشران‌های حاد جنگ‌ساز هستند. کافی است به سخنرانی بایدن پس از حمله به یمن پس از حمله ائتلاف به یمن دقت کنیم تا جدیت طرفین برای مدیریت بحران را درک نماییم. بر این اساس به نظر می رسد حتی اگر جنگ امریکا و یمن وارد فاز جدیدی پس از پاسخ احتمالی ارتش یمن به امریکا شود، این رویداد در کوتاه مدت نمی‌تواند جنگ منطقه ای را ایجاد نماید.

    با این وجود با توجه به عدم قطعیت ها و پویایی تحولات منطقه خاورمیانه می‌توان گفت که اشتباه محاسباتی کنشکران منطقه ای و فرامنطقه ای می‌تواند پیشران‌های مدیریت بحران را به پیشران‌های حاد جنگ ساز تغییر جهت دهد. در همین زمینه ضروری است که همه طرف ها به حملات رژیم صهیونیستی به غزه به عنوان ریشه تنش ها و بی ثباتی‌های اخیر بپردازند و سریعا کشتار ضد بشری رژیم صهیونیستی را متوقف کنند. چرا که این آتش هر لحظه می‌تواند به سایر مناطق سرایت کند.

    نظرات کاربران در مورد "حمله به یمن و امکان سنجی جنگ منطقه‌ای"
  • طراحی سایت

    طراحی سایت های خبری و حرفه ای


    parswp.ir