امروز و ساعت دقیقه می باشد.
طراحی سایت و قالب وردپرسطراحی سایت و قالب وردپرسطراحی سایت و قالب وردپرس
  • تاریخ انتشار خبر : پنج شنبه ۱۶ بهمن ۱۳۹۳ | کد خبر : 5314 | نویسنده : خبرنگار
  • تعداد نظرات : ۰ نظر
  • تاکید معاون رییس جمهور در توانمندسازی زنان

  • دسته بندی مطلب : زنان | تعداد بازدیدها : نفر
  • مولاوردی در نشست کارگروه زنان و خانواده استان اصفهان: برنامه ششم با رویکرد توانمند سازی زنان

    به گزارش نوید صبح، “شهیندخت مولاوردی” معاون رییس جمهور در نشست کارگروه زنان و خانواده استان اصفهان با تبیین نقش و جایگاه زنان در توسعه کشور ضمن گرامی داشت ایام دهه فجر و گرامی داشت روز ۱۵ بهمن که با عنوان انقلاب اسلامی، استحکام خانواده، زنان و سبک زندگی اسلامی ایرانی نام گذاری شده است، اظهار کرد: زنان در طول تاریخ ایران در زمان مبارزه، انقلاب و تثبیت دستاوردهای انقلاب اسلامی بسیار خوش درخشیدند.

     

    وی با تاکید بر ارزیابی وضعیت موجود زنان و تخمین فاصله موجود تا تثبیت وضعیت مطلوب افزود: آنچه زنان در اصفهان با آن دست به گریبان هستند گوشه‌ای از مشکلات کل ایران است و به همین دلیل نیز لازم است ارزیابی‌ها و برآوردهای تخصصی و کارشناسی در امور زنان با دقت و سرعت در تمام استان‌های کشور انجام شود.

     

    معاون رییس جمهور در امور زنان با مورد توجه قرار دادن عملکردهای معاونت زنان و خانواده ریاست جمهوری در طول یک و نیم سال گذشته گفت: زمینه مطرح شدن مسائل اختصاصی زنان از برنامه سوم توسعه در دهه ۷۰ آغاز شده است این در حالی است که ۱۱ سال پس از پیروزی انقلاب اسلامی زمینه تدوین برنامه توسعه کشور فراهم شده و به دنبال آن دفتر امور زنان در ریاست وقت جمهوری تشکیل شد.

     

    مولاوردی با بیان اینکه تبیین اعتدال به عنوان یک رویکرد یا گفتمان هنوز به درستی آشکار نیست، تصریح کرد: امیدواریم برگزاری همایش ملی اعتدال در سال جاری به تبیین حدود، مرزها، مؤلفه‌ها و اقتضائات مفهوم اعتدال در حوزه زنان کمک کند.

     

    جدایی زنان از مردان، ناکارآمد، غیر اصولی و ناعادلانه است

     

    وی رهیافت جدای ناپذیری موضوعات مرتبط با زنان و مردان را مورد توجه قرار داد و گفت: جهان امروز به این نتیجه رسیده است که جدایی زنان از مردان، ناکارآمد،وغیر اصولی و ناعادلانه است، چراکه نقش زنان در توسعه و بهره‌گیری از ظرفیت‌های آنان به عنوان ذی‌نفعان و عاملان توسعه و پیشرفت غیرقابل اجتناب است.

     

    معاون رییس جمهور در امور زنان با تأکید بر نقش مؤثر زنان در تدوین برنامه ششم توسعه گفت: براساس سیاستهای کلی برنامه پنجم توسعه باید استیفای حقوق شرعی و قانونی زنان با توجه به نقش سازنده آن‌ها در جامعه به دور از فقر و فساد و تبعیض مورد توجه قرار گیرد.

     

    مولاوردی افزود: دیگر وقت آن رسیده است که زنان نقش و سهم خود را در بند بند سند چشم انداز توسعه محقق کنند.

     

    وی به فعالیتهای معاونت زنان و خانواده ریاست جمهوری در تدوین برنامه ششم توسعه اشاره کرد و گفت: این برنامه قرار است جامع نگر با توجه به موضوعات خاص باشد. برنامه ششم توسعه همه تمرکز خود را به مباحث جدی کشور از جمله خروج از رکود و کنترل تورم و رفع بیکاری و رونق تولید معطوف کرده است با این وجود معاونت زنان ریاست جمهوری همه تلاش خود را به کار گرفته تا در کنار  موضوعات خاص برنامه ششم توسعه مانند توجه به بحران آب و محیط زیست به پررنگ سازی نقش زنان در برون رفت از بحران های موجود کمک کند.

     

    وی با اشاره به نقش مؤثر زنان در اصلاح الگوی مصرف و پرهیز از مصرف گرایی، مدیریت انرژی و روی آوری به مصرف کالای داخلی و تولیدات ملی و ارتقای فرهنگ آن از کارشناسان امور زنان و خانواده در سراسر کشور درخواست کرد فعالانه و کارشناسانه نظرات خود را درباره تدوین برنامه ششم توسعه مطرح کنند.

     

    معاون رییس جمهور در امور زنان از تشکیل شورای تخصصی برنامه‌ریزی برای تدوین برنامه ششم توسعه در معاونت زنان ریاست جمهوری خبر داد و گفت: ۱۳ کارگروه تخصصی منطبق بر ۱۴ محور عنوان شده در ماده ۲۳۰ برنامه پنجم توسعه به همکاری و مشارکت در تدوین برنامه ششم توسعه مشغول هستند. همچنین ۲۹ شورای برنامه ریزی با حضور کارشناسان در قالب ستاد تدوین برنامه ششم در سازمان مدیریت و برنامه ریزی تشکیل شده و پنج کمیته مشورتی نیز به این شورا کمک فکری می دهند و کارشناسان و صاحبنظران حوزه زنان و خانواده برای مشارکت در مباحث اعم از زن و مرد به آن سازمان معرفی شده اند.

     

    مولاوردی با اعلام اینکه تشکیلات منسجم زنان در سطح وزارتخانه‌ها و استان‌ها وجود ندارد، اضافه کرد: با این وجود امیدواریم احیای سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی تغییرات مثبتی را در زمینه توجه به جایگاه، شأن و منزلت زنان در  استانها ایجاد کند.

     

    مکانیزمهای نهادین برای پیشرفت زنان از ۱۲ نگرانی جامعه جهانی است

     

    وی از محدودیت‌های اجرایی معاونت امور زنان ریاست جمهوری سخن گفت و با اشاره به سؤال معمول برخی از او درباره اینکه چرا رییس جمهور معاون امور مردان ندارد، اظهار کرد: مکانیزم‌های نهادین برای پیشرفت زنان یکی از ۱۲ نگرانی جامعه جهانی به گزارش سازمان ملل در سال ۱۹۹۵ است و تا زمان دسترسی عادلانه زنان به منابع و فرصتها، این معاونت و نهادهای مشابه به فعالیت خود ادامه خواهند داد.

     

    وی توازن میان کار و زندگی را یکی از مأموریت‌های مهم معاونت زنان رییس جمهوری عنوان کرد و گفت: زنان شاغل و نخبه ایرانی که همزمان با فعالیت‌های مادری و همسری در عرصه‌های اجتماعی و اقتصادی نیز به کار و تلاش مشغول هستند، نباید بر سر دوراهی کار و زندگی  قرار بگیرند و ناچار به انتخاب گردند.

     

    وی لایحه کاهش ساعات کاری زنان شاغل با شرایط خاص را مورد توجه قرار داد و گفت: پیشنهاد ما این بود زنان و مردان دارای شرایط خاص از جمله داشتن همسر یا فرزند معلول و زیر هفت سال مشمول این لایحه شوند، اما  در کمیسیون اجتماعی مجلس تصویب شد تنها زنان از نتایج عملی این لایحه در جامعه برخوردار شوند، با این وجود با توجه به نزدیکی انتخابات مجلس به نظر می‌رسد کار بررسی این لایحه در صحن علنی خانه ملت تا مدت‌ها امکان پذیر نباشد.

     

    وی با  اشاره به نرخ پایین مشارکت زنان در عرصه‌های سیاسی  و اقتصادی، تصریح کرد: شاخص توانمندی زنان در عرصه‌های سیاسی رقم نا امید کننده سه درصد را نشان می‌دهد، این در حالی است که این رقم در کشورهای همسایه ایران مانند عراق، پاکستان، عربستان و حتی افغانستان حداقل ۲۷ درصد است. امروز تنها ۹ کرسی از ۲۹۰ کرسی نهاد قانونگذاری به زنان اختصاص دارد و شاخص شکاف جنسیتی در ایران نیز در میان همه کشورهای جهان از آخر ششم است.

    این در حالی است که امروز تمام دنیا به دنبال تدوین ساز و کارهای تبعیض مثبت و اقدامات ایجابی است

     

    رویکرد دولت در حوزه حجاب و عفاف ایجابی است

     

    وی درباره موضوع حجاب و عفاف خاطرنشان کرد: کمیسیون فرهنگی دولت با دقت چرایی و چگونگی رسیدن جامعه به این نقطه را مورد بررسی و کنکاش قرار داده است. براین اساس بدنه اجرایی دولت دریافته است که وضع موجود حجاب و عفاف در کشور و عملکردهای گذشته رضایت کسی را جلب نکرده است.

    معاون رییس جمهور در امور زنان با تأکید بر اینکه رویکرد دولت در حوزه گسترش فرهنگ حجاب و عفاف ایجابی است، گفت: سیاست برخی نهادهای فرهنگی که از مبالغ کلان دولتی نیز بهره می‌گیرند، باید عوض شود چرا که جامعه بیش از هرگونه اقدام دیگر به تغییر رویکرد این نهادها از فعالیت محوری به اثربخشی نیازمند است.

    مولاوردی ادامه داد: برنامه فرهنگی دولت، تغییر رویکرد جامعه و مسؤولان از باید به باور، از ظاهر به معنا، از تبلیغ به  تعمیق و از فعالیت محوری به اثربخشی است.

     

    وی با اعلام اینکه دولت تنها یکی از بخش‌های تأثیرگذار در امر گسترش فرهنگ حجاب و عفاف در کشور است، اظهار کرد: برای بهبود وضعیت موجود همه باید دست به دست یکدیگر دهند و با واقع نگری به حل مشکلات پیش رو بپردازند.

     

    معاون رییس جمهور در امور زنان تصریح کرد: دولت تفکیک جنسیتی در ادارات و دانشگاه‌ها به اسم سالم سازی محیط کار را راه حل نمی داند چرا که زن و مرد ایرانی با گذشت ۳۵ سال از پیروزی انقلاب اسلامی به طور حتم مرز میان محیط خصوصی و کاری را آموخته است.

     

    مولاوردی با تأکید بر اینکه حجاب و عفاف فقط مختص دختران نیست، گفت: سالم سازی محیطهای علمی و کاری نباید منجر به حذف و طرد دختران از اجتماع منجر شود و انگشتاتهام در آسیبها و ناهنجاریها فقط به سمت دختران اشاره رود و پسران و مردان از دایره مخاطبان بیرون نهاده شوند و به حال خود رها شوند.

     

     

     

     

     

    نظرات کاربران در مورد "تاکید معاون رییس جمهور در توانمندسازی زنان"
  • طراحی سایت

    طراحی سایت های خبری و حرفه ای


    parswp.ir